REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Aliyah DaDA”, proiecție la Festivalul de Film Evreiesc de la Ierusalim


     Aliyah DaDa, documentarul regizat de Oana Giurgiu, urmează să fie proiectat la Festivalul de Film Evreiesc de la Ierusalim, în cadrul secțiunii „Jewishness around the world”, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.
     Filmul urmărește emigrația evreilor din România către Palestina, surprinzând și relațiile acestora cu românii, în cei peste 130 de ani scurși de când primii evrei au luat drumul Palestinei. Contextul în care s-au desfășurat aceste valuri de emigrație va revela adevărata istorie a României și a Europei de Est, precum și cea a nașterii statului Israel. Oana Giurgiu va participa la o sesiune de Q&A după vizionarea filmului, pe 9 decembrie.
     Festivalul Internațional de Film Evreiesc de la Ierusalim se va desfășura în perioada 7-12 decembrie 2015 la Cinemateca din Ierusalim. Cu această ocazie sunt proiectate peste 50 de filme din Israel și din străinătate (lungmetraje, documentare, scurtmetraje, filme de animație și de avangardă) care explorează religia iudaică, istoria poporului evreu, cultura evreiască, muzica evreiască și israeliană, Holocaustul, viața contemporană în Israel și în diaspora evreiască, relația dintre iudaism și religiile lumii, precum și rolul identității evreiești în Statul Israel.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aliyah dada documentar, fetivalul de film evreiesc ierusalim, institutul cultural român tel aviv, oana giurgiu

Opinii: