REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Alien Film


     În marele puzzle al industriei cinematografice românești, Alien Film este o apariție recentă, din 2012, dar Iuliana Tarnovețchi, cea care a înființat casa de producție, este producătoare cu o filmografie serioasă. După numeroase lungmetraje pe care le-a realizat la MediaPro Pictures, a decis că poate să-și asume răspunderea unei case de producție proprii. A reactivat o firmă înscrisă în 2003 și a preluat un proiect pe care tot ea îl promovase – Afacerea Est, scris și regizat de Igor Cobileanski. Experiența și determinarea de a deveni un jucător independent într-o țară care investește puțini bani în film sunt principalele atuuri ale Iulianei Tarnovețchi. A început să producă scurtmetraje și clipuri publicitare, să asigure contribuția românească în diverse co-producții, cu Lituania sau Macedonia. Din 2014 are o parteneră, Oana Prața, care răspunde de finanțe, iar de mulți ani are susținerea soțului, inginerul de sunet Cristian Tarnovețchi. Compania are un director de casting - Florentina Bratfanof și un director de promovare - Ana Poiana.
Cu o echipă mică de tehnicieni și o bună dotare tehnică, Alien Film a produs mai multe filme premiate, începând cu Colecția de arome al lui Igor Cobileanski, Dispozitiv 0068, al lui Radu Bărbulescu, sau Drumul scurt până departe, regizat de Ilijah Piperkoski, și pâna la producțiile din 2016, Proiecționistul lui Norbert Fodor și Ana is Coming al Ruxandrei Ghițescu. 
În curând va fi premiera lungmetrajului Afacerea Est, produs de Alien Film, pe platoul căruia a fost și echipa aarc.ro
     Din dorința de a promova locațiile românești pentru partenerii străini, a apărut Location Guide Romania, de care se ocupă Ana Poiana, o inițiativă la care sunt așteptați mai mulți parteneri.
     În afară de campania de promovare și distribuție a filmului Afacerea Est, Alien Film se pregătește pentru alte co-producții – The Grandfader and His Son, realizat de Ilijah Piperkoski, sau Do You Love Me, regizat de Lyna Luzite.
”The More We Do, the More We Can Do” este motto-ul casei de producție Alien Film și exprimă dinamismul și capacitatea de implicare a echipei.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(26.09.2016)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: afacerea est film, alien film, case de producție romanesti, iuliana tarnovetchi

Opinii: