REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



AFF 2018: „Dacă obiectele ar vorbi”, de Luiza Pârvu și Toma Peiu


     Dacă obiectele ar vorbi, realizat de Luiza Pârvu și Toma Peiu, este un documentar despre cultura și identitatea obiectelor din magazinele de antichități sau cele produse de meșteșugari, într-un context în care obiectele sunt tot mai mult produse în contexte industriale. Filmul a fost realizat în vara lui 2017, când cei doi autori au fost în Ville de Québec, la Kinomada, întâlnirea cineaștilor francofoni din America de Nord.
     Proiecția filmului de la Astra Film Festival din 2018 a fost urmată de o discuție cu publicul cu Toma Peiu, moderată de Ioana Florescu.
 

     În prezent, cei doi lucrează la un documentar despre migrație, pe care l-au filmat în mare parte în vara anului 2016 când au vizitat mai multe comunități de români din Europa. „Am avut un grant care ne-a permis să facem filmul într-o echipă de două persoane, călătorind prin Europa o lună și cunoscând români care trăiesc în diferite comunități din Italia rurală, Spania rurală, din suburbiile Parisului, suburbiile Londrei. Și nu doar cunoscându-i pe ei mai bine, ci văzând cum e viața lor acolo și cunoscând un pic și comunitățile lor adoptive și dezbaterile prezente în societate”, spune Toma Peiu în interviul de la Astra.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film festival sibiu 2018, daca obiectele ar vorbi film, if objects could speak short film, luiza parvu, migratie, toma peiu

Opinii: