REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film10 pentru un videoclip, la TIFF 2015     Actorii din programul 10 pentru Film de la TIFF s-au adunat într-un club din București pentru lansarea oficială a videoclipului realizat la Cluj.
Departe de intensitatea programului de pregătire din perioada festivalului și de emoțiile prezentării în fața publicului și a presei, actorii au vorbit despre experiență, despre ce au învățat, dar și despre bucuria întâlnirii.
Programul de la TIFF 2015, coordonat de Ileana Cecanu și Monica Felea, a cuprins și filmarea unui videoclip, regizat de Iustin Surpănelu, director de fotografie Ovidiu Grămesc, la melodia ”Young Burns” a trupei Fine It’s Pink.
Rezultatul este un filmuleț cu poveste și personaje, al cărui decor este atelierul de pictură al Teatrului Național din Cluj. Videoclipul este un bun vehicul de promovare pentru toți cei zece actori, care au primit o lecție importantă la festival, și anume cum să se autopromoveze.
Participanții la 10 pentru Film sunt: Alexandru Ion (Teatrul Naţional, Teatrul Act, Metropolis Bucureşti), Ali Deac (Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu), Ana Covalciuc (Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie şi ArCuB), Csilla Albert (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Erzsébet B. Fülöp (Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Irina Drăgănescu (Teatrul de Comedie, Nottara, Bulandra din Bucureşti), Lucian Teodor Rus (Teatrul Naţional Bucureşti), Ruxandra Maniu (Teatrul Odeon din Bucureşti), Silva Helena Schmidt (Teatrul Naţional Bucureşti), Reka Szasz (Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea).
Chiar dacă n-au jucat în filme până acum, Lucian Rus a luat castingul pentru un rol în filmul Inimi cicatrizate, regizat de Radu Jude, iar Reka Szasz așteaptă rezultatele unor castinguri pentru scurtmetraje. 
Imagine: Dan Țuculescu
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 10 pentru film tiff 2015, actori romani, fine its pink, iustin surpanelu, videoclip young burns

Opinii: