REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Concurs pentru juriul de liceeni de la One World România 2015


Pentru al treilea an consecutiv, Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World România are un juriu de liceeni, care acordă  Premiul „Best Karma Award”.

Tinerii sunt încurajaţi să participe la proiecţiile şi evenimentele conexe One World România, care le trezesc interesul pentru o mai mare implicare în viaţa socială. Cei cinci juraţi vor viziona 10 filme, vor cunoaşte regizorii invitaţi la Bucureşti, vor vota pentru cel mai bun film şi vor înmâna Trofeul OWR 2015. 
A 8-a ediţie a festivalului are în continuare programul „Matinee One World România”, la Cinema Studio. 
În 2014, juriul liceenilor a înmânat Premiul reprezentat de „cine-puşca” documentarului Here Be Dragons, al regizorului Mark Cousins. După această experienţă, Luca, membru al juriului, ne-a spus că „înainte de One World nu îmi trecuse prin cap vreo secundă că un documentar poate să fie cu adevărat o opera de artă, un film care să te captiveze şi să te zguduie complet”. Mălina a scris, după încheierea festivalului, că “One World România a fost cea mai interesantă experienţă asociata cu pasiunea mea pentru cinema! Unul din documentarele văzute chiar m-a influenţat în alegerea viitorului meu!” 
Elevii care doresc să se înscrie în competiţia pentru un loc în Juriul Liceenilor trebuie să compună un eseu liber de maxim 500 de cuvinte, cu tema „Patrimoniul este şi al meu?”. Textul final poate fi trimis până la data de 25 februarie inclusiv. 
Participanţii trebuie să fie înscrişi la liceu, în clasele IX-XII.  Regulamentul complet al concursului este disponibil pe site-ul festivalului. Câştigătorii vor fi anunţaţi până la data de 3 martie 2015.
Detalii: www.oneworld.ro / facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentar, documentare despre drepturile omului, juriu de liceeni la one world romania, kino maidan, one world romania 2015

Opinii: