Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmTata


- Documentar - -


Sinopsis : Un tată trăiește și lucrează în condiții moderne de sclavie. El a fost violent cu fiica sa când  aceasta era tânără și acum se întâlnesc. Este jurnalistă și vrea să-l confrunte în Italia, unde acesta a venit din Moldova pentru a munci. Ea află că tatăl său trăiește un coșmar al sclaviei moderne de două decenii deja, iar investigația pe care ea o pornește le oferă o platformă pentru a explora legătura lor ruptă.

Regie: Radu Ciorniciuc, Lina Vdovîi

Scenariu: Radu Ciorniciuc, Lina Vdovîi

Actori Principali:


Galerie foto
Distribuție

Vezi tot genericul

Producători

Manifest Film,
în co-producție cu HBO Europe

Festivaluri

Trivia

Radu Ciorniciuc despre film:
”Nu numai personajele din film sunt o familie apropiată, dar este o poveste importantă pentru generația noastră - nu cred că am un prieten din copilărie care să nu fi avut un membru al familiei plecat la muncă în străinătate. Relațiile de familie s-au schimbat în moduri pe care încă încercăm să le înțelegem ”
"Toate elementele sclaviei, inclusiv violența fizică, rasismul și condițiile de viață precare sunt acolo, ceea ce face realitatea personajelor noastre destul de tulburătoare. Unele dintre acestea sunt foarte vizibile, implicând adesea acțiuni în justiție, iar altele sunt mai subtile. Gândiți-vă doar la toți acești lucrători care ne culeg fructele, lucrând 18 ore pe zi fără a fi plătiți pentru orele suplimentare, fără a avea pauză. Există o mare vulnerabilitate în aceste comunități."