REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Votați două filme românești la Filminute, până în 25 octombrie!


     Filminute, Festivalul Internațional de Filme de un minut, este o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare livrând o poveste completă în 60 de secunde. Cele 17 țări reprezentate în competiție în acest an sunt: Austria, Canada (2), Chile, China, Columbia, Danemarca, Franța (2), Iran (3), Mexic, Filipine, România (2), Rusia, Singapore, Spania (3), Turcia (3), UK și SUA (3).
     România e reprezentată de Crooked, realizat de Tudor Botezatu, și Her Birthday Present, realizat de Răzvan Dutchevici, care a câștigat Mențiunea juriului în 2016.
     Filmele pot fi votate până în 25 octombrie pe filminute.com și pot fi văzute și pe Cinepub.ro.
     ”E întotdeauna fascinant să vedem cât de concis, concret și profund reflectă filmele de un minut lumea în care trăim. De la diferitele crize și amenințări umanitare, la căutarea omului modern îndreptată spre adevăr și înțelegere în relații, boală și chiar viața de după - vedem atât de multe aspecte curente ale vieții noastre reflectate în film, de cele mai multe ori în moduri neașteptate” a spus John Ketchum, co-fondatorul și directorul executiv al festivalului.
(22.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: filminute 2017, razvan dutchevici, tudor botezatu

Opinii: