REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPrima ediție a Festivalului Bucharest Best Comedy Film, 22-27 noiembrie


     Prima ediție a Festivalul Bucharest Best Comedy Film, 22 – 27 noiembrie, propune o selecție remarcabilă de filme internaționale și românești de comedie, un tur al lumii din 10 perspective cinematografice, și doi invitați speciali: Radu Mihăileanu și Horațiu Mălăele. Anul trecut, în perioada de pregătire a festivalului, Franco Nero a fost invitat special.
     Pentru competiția românească, a fost facută o selecție a filmelor românești de comedie produse în ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc la Grand Cinema & More Băneasa, Cineplexx Titan și Arcub .
     Selecția internatională a festivalului cuprinde 10 filme de comedie provenind din toate colțurile lumii - SUA, Anglia, Israel, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Argentina, Singapore- multe dintre ele fiind proiectate pentru prima dată în România. Filmele prezentate acoperă marea majoritate a genurilor de comedie: comedie neagră, comedie fantastică, comedie istorică, comedie socială, comedie politică, comedie dramă, comedie thriller, comedie de autor si nu în ultimul rând comedie romantică. CRAZY RICH ASIANS , în regia lui John M. Chu va fi proiectat în premieră în România chiar la Gala de deschidere care va avea loc în data de 22 noiembrie începând de la orele 19:30. VICE, în regia lui Adam Mckay este o comedie politică bazată pe viața lui Dick Cheney interpretat excepțional de Christian Bale. REBELLES în regia lui Allan Mauduit este o comedie neagră spumoasă, plină de acțiune, care aduce în prim plan un trio de femei puternice, de asemenea proiectat în premieră în România. HEAVY TRIP în regia lui Juuso Laatio și a lui Jukka Vidgren este o comedie de tip road movie care aduce în prim plan istoria unei trupe de metal rock Impaled Rektum, care a repetat timp de 12 ani, fără să aibe un singur concert. ALL ABOUT ME în regia Carolinei Link este de asemenea proiectat în premieră la București, după ce a înregistrat un success de public în Germania. TEL AVIV ON FIRE în regia lui Sameh Zoabi este o comedie israeliana multipremiată inclusiv la Festivalul de film de la Venetia în 2018. Acest film este nominalizat recent de Europan Film Academy la secțiune cea mai bună comedie. THE PARTY în regia lui Sally Poter, este o comedie socială a cărei premieră a avut loc la Festivalul Internațional de Film de la Berlin RE LOCA este o comedie regizată de Martino Zaidelis, bazată pe fantezia a ceea ce s-ar întâmpla dacă ai putea spune brusc tot ceea ce gândești cu adevărat.
     Regizorul Martino Zaidelis va fi prezent la București și va sustine un masterclass în cadrul festivalului pe 24 noiembrie la Arcub. 
     LIFE OF THE PARTY regizat de catre Ben Falcone si avand-o in rolul principal pe cunoscuta actrita de comedie Melissa McCarthy ( Deanna) aduce in prim plan personajul unei mame de vârsta a doua care decide să se întoarcă la facultate pentru a-şi termina studiile. BENEDETTA FOLLIA în regia lui Carlo Verdone prezintă o poveste de dragoste în era aplicațiilor de dating.
     Izvorul Femeilor/ La Source des femmes în regia lui Radu Mihăileanu este o comedie franțuzească cu Leïla Bekhtiși Hafsia Herzi în rolurile principale care va fi proiectată în afara competiției. Filmul a debutat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, unde Radu Mihăileanu a fost nominalizat la Palme d'Or. Radu Mihăileanu este invitatul de onoare al festivalului și va susține un Masterclass în data de 26 noiembrie, orele 15.00 la Arcub. De asemenea, în cadrul galei de închidere din data de 27 noiembrie, renumitul regizor și scenarist va fi premiat cu Premiul pentru contribuția adusă la cinematografia europeană.
     6,9 pe scara Richter în regia lui Nae Caranfil este un film de comedie care prezinta povestea unui actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de muzical, o nevastă geloasă până la depresie şi obsesia marelui cutremur devastator, anunţat ca iminent de toţi experţii. Proiecția va avea loc în prezența echipei urmată de un Q&A.
     ​Două lozuri în regia lui Paul Negoescu îi are ca protagoniști pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Ghinionistul în regia lui Iura Luncasu este despre noi. Despre haz de necaz.
    Nunta Mută în regia lui Horatiu Malaele este un film despre istoria absurda şi îi aduce în lumina reflectoarelor pe Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean şi Valentin Teodosiu.
Pup-o ma! în regia Cameliei Popa este o un film de comedie in care Bică, Tică și Horică au trecut de mult de vârstă însurătorii, dar mai au o șansă anul acesta și trebuie să profite de ea.
     Bucharest Best Comedy Film promovează cineaștii români la început de carieră. Scurtmetrajul de debut Romanian Traditions în regia lui Pavel Bartos va fi proiectat în afara competiției românești. Comedia are la bază o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească, și are o distribuție generoasă: Alexandru Papadopol, Elvira Deatcu, Alexandru Ion, Vladimir Purdel, Ruxandra Maniu și Adrian Damian.
     Gala de deschidere și de închidere a festivalului vor fi organizate la Grand Cinema Băneasa, sala Epika. Invitații speciali ai festivalului sunt- Radu Mihăileanu și Horațiu Mălaele, care va susține un spectacol în cadrul galei de deschidere.
     De asemenea, 12 masterclass-uri și două workshop-uri destinate filmului de comedie sunt incluse în programul primei ediții a Bucharest Best Comedy Film și se vor desfășura în perioada 23 – 26 noiembrie 2019, în București, la Arcub (Strada Lipscani nr. 84 – 90, București ). Intrarea este liberă iar înscrierile se fac în sectiunea Masterclass pe www.bucharestbestcomedyfilm.ro .
Masterclass-urile vor fi susținute de Antonio Flamini, Phil Hughes, Claudio Bucci, Liza Reichardt, Martino Zaidelis, Steve Coombes, Nadia Kibout, Vanessa Tonnini, Irina Malcea, Cristina Cepraga.
     Cele două workshopuri sunt adresate scenariștilor și actorilor de comedie și sunt coordonate de Christian Routh, respectiv de Arndt Schwering- Sohnrey.     
     Toate filmele selectate vor fi proiectate în premieră în cele mai importante săli de cinema și spații culturale din București: Grand Cinema & More Băneasa, Cineplexx Titan și Arcub.
     Prima ediție a Bucharest Best Comedy Film este organizată de către Asociația Culturală "Grigore Vasiliu Birlic" în parteneriat cu Primăria Capitalei. Asociația Culturală "Grigore Vasiliu Birlic" sprijină comedia românească în onoarea maestrului Birlic, marele artist de geniu al comediei române. Preşedintele Asociația Culturale "Grigore Vasiliu Birlic" este Şerban Alexandru Radu. Preşedintele Bucharest Best Comedy Film este Enea Dabija. Cu sprijinul: Primăria Municipiului București  Sponsori: Icon Films, Global Vision, Electrica Furnizare, Domeniul Greaca, Serban & Musneci Associates, Caii de la Letea, Budget, Encosta, Clinica de Implantologie Lorelei Nassar Parteneri media principali: AGERPRES, Radio România Cultural, AaRC.ro Parteneri instituționali: Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografică"I.L. Caragiale", Universitatea Hyperion
Detalii: bucharestbestcomedyfilm.ro
(18.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bucharest best comedy film festival 2019, horatiu malaele, radu mihăileanu

Opinii: