REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFranco Nero, promoter al Bucharest Best Comedy Film Festival


     Jurnaliști și admiratori ai actorului Franco Nero au venit la conferința de presă organizată pentru anunțarea festivalului Bucharest Best Comedy Film, iar juriul internațional s-a întâlnit pentru a discuta structura și premiile care vor fi acordate, mai ales cel pentru Cea mai bună comedie a anului.
     Frumos, cu părul strâns în codiță și celebrii săi ochi albaștri, Franco Nero a intrat în sala de la Arcub cu siguranța de sine și naturalețea starului de cinema, chiar de ziua lui de naștere, pe 23 noiembrie. Directorul festivalului Bucharest Best Comedy Film, Enea Dabija, l-a invitat, prin intermediul Cristinei Cepraga, pe Franco Nero să vină în Capitală pentru promovarea a ceea ce va fi în anul următor. Prima ediție promite să fie un eveniment al anului 2019.
     Remarcat de regizorul John Huston, Franco Nero a fost invitat la Hollywood și a devenit vedetă cu rolul din Django, un western-spaghetti, la mare modă în anii ’60. Identificat cu personajul, Nero a rămas cu acest nume. Quentin Tarantino l-a rugat să aibă o apariție specială în Django Unchained. În tinerețe, a refuzat apartenența la star systemul american și a ales libertatea de a juca oricând și oriunde, așa că are peste 220 de filme în portofoliu.
     Franco Nero avea informații despre București de la soția lui, Vanessa Redgrave, care a venit, împreună cu fiul lor, Carlo Nero, la Bucharest International Film Festival 2017, să prezinte documentarul Sea Sorrow, regizat de ea și produs de fiu.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Cuvinte cheie: bucharest best comedy film festival, enea dabija, franco nero

Opinii: