REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmVlad Ivanov, Julieta Szonyi, Pavel Bartoș și Șerban Pavlu, la ANONIMUL 2019


     Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL (5 și 11 august, Sfântu Gheorghe, Delta Dunării) aduce în fața publicului cineaști români de marcă, dar și de peste hotare. Actorii Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Șerban Pavlu și Pavel Bartoș sunt doar câțiva dintre cei care au urcat pe scena ANONIMUL marți, 6 august, pentru a prezenta publicului cele mai noi producții la care au lucrat.
     În cadrul Romanian OFF Section, publicul ANONIMUL a avut ocazia de a vedea, înainte de lansarea în cinematografe din 13 septembrie, La Gomera, cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu. Alături de Vlad Ivanov, din partea echipei filmului, la proiecție au mai participat și Ramona Grama, coordonator producție, dar și actrița Julieta Szony. „Este extraordinar să întâlnești un regizor precum Corneliu Porumboiu, care știe să te ghideze, să-ți ceară, să te tempereze atunci când faci prea mult sau să îți ceară atunci când trebuie să faci în plus și, în același timp, să îți dea încredere și curaj că ceea ce faci este bine”, a mărturisit Julieta Szony spectatorilor ANONIMUL.
     Monștri., entry-ul românesc din competiția de lungmetraj realizată de Ludmila Cvikova, a avut, de asemenea, de o proiecție specială la ANONIMUL, în prezența actorului Șerban Pavlu, a regizorului Marius Olteanu, precum și a producătorului Claudiu Mitcu.
     Pavel Bartoș a debutat în scurtmetraj, Romanian Tradition fiind primul său film, prezentat la ANONIMUL în secțiunea Actori în spatele camerei. „Este un film după o întâmplare adevărată, petrecută la o nuntă sătească, la care au ajuns, din greșeală, doi studenți, care încercând să respecte tradițiile reușesc să deturneze nunta. Este un film onest. Nici nu m-am gândit că acest film o să fie în festivaluri, dar uite că a fost la TIFF, acum este la ANONIMUL, iar astăzi am aflat că a fost selectat și pentru festivalul de la Izmir, Turcia”, a declarat Pavel Bartoș.
     Joi, 8 august, la Sfântu Gheorghe va sosi cunoscutul cineast ucrainean Sergei Loznitsa, care va primi Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale și care susține un masterclass sâmbătă, 10 august, de la ora 15.00.
     Arest, în regia lui Andrei Cohn, recent lansat în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și câștigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2019, va avea parte de o proiecție specială în cadrul ANONIMUL vineri, 9 august. Publicul va avea ocazia să discute despre acest film cu realizatorul său Andrei Cohn, precum și cu actorul Iulian Postelnicu, sâmbătă, 10 august.
     Detalii: www.festival-anonimul.ro
(07.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anonimul 2019, arest film, la gomera film, monstri. film

Opinii: