REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmGomera (2019)

- Comedie - - 00.00.2019

Sinopsis : Cristi, un ofițer de poliție, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța limbajul „El Silbo”, o formă de comunicare prin fluierat specifică zonei. Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în București.

Regie: Corneliu Porumboiu

Scenariu: Corneliu Porumboiu

Actori Principali: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr


Galerie Foto:

  • Gomera (2019)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Vlad Ivanov Cristi
Gomera (2019) Catrinel Menghia Marlon Gilda
Rodica Lazăr
Vezi tot genericul

Producători

42 Km Film (România)
Komplizen Film (Germania)
Les Films du Worso (Franța)
Arte Grand Accord
cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages

Date de producție

Finanțare CNC - 2.902.240 de lei
Filmări în perioada 18 februarie - 30 aprilie 2018, în București și Insulele Canare, Spania.
Agentul internațional de vânzari este MK2 Films.

Trivia

  • Limbajul fluierat ancestral „El Silbo”, înscris în patrimoniul UNESCO, a atras susținerea proiectului de către autoritățile locale din insula, El Cabildo de La Gomera și compania Fred Olsen S.A., a căror valori au la bază principiul sustenabilității și protecției identității locale.
Corneliu Porumboiu despre film:
„Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo, într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal și non-verbal. În urmă cu câțiva ani am urmărit un documentar despre El Silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariție, redescoperit și folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat și motivat să scriu această poveste”
Agustí Villaronga despre film:
„Am decis să  o fac pentru că, pentru mine, era o aventură, iar Corneliu este un cineast singular dintr-o cinematografie emergentă și foarte interesantă”.
„Mă surprinde capacitatea lui de a improviza și de a ieși victorios din situații. Din perspectiva cineastului, admir mult această capacitate, specifică anumitor regizori, de a se lansa fără o plasă de siguranță și de a-și duce la capăt intuițiile, fără frica de a da greș. Se poate învăța din felul în care filmează, iar mie mi-ar plăcea să am această ușurință și libertate de a aborda o poveste”.
„Corneliu este amabil, inteligent și știe să imprime actorilor o interpretare naturală, dându-le libertate și punându-i în situații confortabile. Pentru mine a fost o descoperire”

Gomera (2019) - Photo