REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiul Docu Rough Cut Butique de la Sarajevo, oferit de Digital Cube


     Digital Cube, una dintre cele mai mari companii de post-producție din Europa de Est care oferă soluții complete pentru cinematografia digitală, va acorda un premiu în cadrul celei de-a 22-a ediții a Festivalului de la Sarajevo (12 - 20 august).
     Valoarea premiului este de 20.000 de euro și constă în servicii de post-producție de imagine acordate filmului câștigător al secțiunii Docu Rough Cut Boutique. În această secțiune sunt prezentate documentare aflate într-o fază incipientă de montaj, care primesc suport pe parcursul celor 5 zile de program din partea mai multor profesioniști din domeniu.
     Proiectele selectate pentru mentorat anul acesta în cadrul secțiunii Docu Rough Cut Boutique sunt: City of The Sun (regia Rati Oneli), F**k YU (regia Marija Ratković Vidaković & Dinka Radonić), Ultra (regia Balazs Simonyi), I Am Hercules (regia Marius Iacob), In The Shadow of War (regia Reyan Tuvi).
     Proiectul câștigător al premiului va fi desemnat de reprezentantul companiei la Sarajevo Film Festival, Cristian Nicolescu.
     Digital Cube oferă profesioniștilor din industria cinematografică servicii complete de post-producție, incluzând servicii și echipamente de montaj, atât în studio cât și pe platoul de filmare, dailies-uri digitale, având o echipă excepțională de specialiști DIT, colorizare de film și TV cu echipamente de ultimă oră Baselight și  Barco, scanare și restaurare de film 4K, masterizare HD/ UHD pentru emisii TV și encodare 2K și 4K pentru DCP.
(17.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: companii de post-productie, digital cube romania, docu rough cut butique, sarajevo international film festival 2016

Opinii: