REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiere la BIEFF 2016: „Peace to Us in Our Dreams” și „Eisenstein in Guanajuato


     În cadrul colaborării cu Quinzaine des Réalisateurs Cannes, BIEFF va prezenta, în premieră în România, noul lungmetraj al regizorului lituanian Sharunas Bartas, Peace to Us in Our Dreams.
     Filmul a avut premiera internațională la Cannes 2015, iar în București va fi difuzat pe 16 martie, ora 19.30, la Cinema Elvire Popesco, cu sprijinul Dacia.
     Încă o premieră românească va avea loc în cadrul Galei de închidere, cu proiecția eroticului și provocatorului Eisenstein in Guanajuato (Competiția oficială Berlinale 2015), cel mai recent lungmetraj al lui Peter Greenaway, care este programată duminică, 20 martie, ora 20.00, la Cinema Muzeul Țăranului, cu sprijinul British Council.
     Programul BIEFF este completat de evenimente conexe: selecționeri de la Berlin, Veneția și Clermont-Ferrand, membri ai juriului BIEFF, se vor întâlni cu publicul și cu tinerii cineaști în cadrul unui seminar. În parteneriat cu      Săptămâna Sunetului și Festivalul LIKE CNDB, BIEFF propune publicului noi moduri de a experimenta filmul, iar cea de-a patra ediție a atelierului de film experimental NISI MASA va lua startul luni, odată cu festivalul.
     Seminarul The Lifespan of Cinematic Experimentation – Festival Strategies and Beyond va fi o întâlnire în cadrul căreia participanții vor învăța din experiența unor profesioniști de renume ai industriei, selecționeri pentru Festivalurile de la Veneția, Berlin și Clermont-Ferrand, și de la doi artiști recunoscuți: Paolo Bertolin (membru al comitetului de selecție, Festivalul Internațional de Film de la Veneția), Ulrich Ziemons (coordonator de program, Festivalul Internațional de Film de la Berlin – Forum Expanded), Ludovic Chavarot (membru al comitetului de selecție, Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand – Competiția LABO), Roee Rosen (artist vizual și regizor, câștigătorul Marelui Premiu BIEFF 2011 și 2014) și Xandra Popescu (artistă și co-curatoare a spațiului de proiecte Atelier 35, București). Întâlnirea are loc sâmbătă, 19 martie, de la ora 15:30, în foaierul Institutului Francez din București (Bd. Dacia, nr. 77). Intrarea este liberă, iar înscrierile se fac la pr@bieff.ro.
     Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF are loc în perioada 14–20 martie 2016, la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Universitatea Națională de Muzică.
     Detalii: BIEFF


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2016, peter greenaway, sharunas bartas, workshop nisi masa film experimental

Opinii: