REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Francofonia” deschide BIEFF 2016


     Francofonia, o poveste captivantă a muzeului Luvru regizată de Aleksandr Sokurov, va deschide cea de-a 6-a ediție a Festivalului de Internațional de Film Experimental București, luni, 14 martie, de la ora 20.00, la CinemaPRO.
     În competiția internațională, programul Urban Rituals grupează patru filme care jonglează cu particularitățile diverselor noastre practici socio-culturale: Perfection Is Forever (regia Mara Trifu) este o alegorie observațională a nesfârșitei căutări a frumuseții, Supporting Film (regia Douwe Dijkstra) e o explorare a relației dintre spectator și cinema, iar în Buffalo Juggalos (regia Scott Cummings) un grup de membri Juggalo (fanii devotați ai trupei de rapcore Insane Clown Posse), ascunși în spatele machiajului lor ritualic, sunt surprinși în tablouri de tip natură moartă. The Diver, regizat de Esteban Arrangoiz, este un captivant pelerinaj metafizic în slujba comunității.
     În plus, BIEFF 2016, în colaborare cu MUBI, propune publicului din România o selecție de filme care vor fi disponibile pe platforma online timp de o lună, începând cu 7 martie. Printre acești regizori se numără: Chris Marker, Agnes Varda, Jonas Mekas, Pere Portabella, Hans Richter și Peter Tscherkassky.
     Detalii: Programul BIEFF x MUBI
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aleksandr sokurov, bieff 2016, francofonia film, mara trifu, mubi romania

Opinii: