REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Planuri de vacanță”, de Alex Mironescu, câștigă Premiul CILECT


     Scurtmetrajul Summer Planning / Planuri De Vacanta, în regia lui Alex Mironescu, produs de UNATC, este unul dintre cele 5 scurtmetraje de ficțiune nominalizate la PREMIUL CILECT în acest an.
     Diploma a fost ridicată în numele UNATC de către președintele Senatului, prof. univ. dr. Doru Nitescu. Delegația UNATC prezentă la congresul CILECT din acest an este completată de decanul Facultății de Film, lect. univ. dr. Vlad Ioachimescu, și de către directorul Școlii Doctorale a UNATC, prof. univ. dr. Alex Sterian.
     PREMIUL CILECT se acordă anual unui film realizat într-un mediu academic, nu de către un juriu, ci de întreaga comunitate internațională a școlilor de cinema membre cu drepturi depline CILECT, care în 2022 include 180 de instituții din 65 de țări. În cele mai multe cazuri, școlile aleg să includă în comisiile de votare studenți pe lângă profesori, ajungându-se la sute de votanți pentru fiecare panel (ficțiune, documentar și animație).
Detalii: facebook
 
(13.10.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex mironescu, congresul cilect 2022, planuri de vacanta film, summer planning shortfilm, unatc production

Opinii: