REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Phoenix – Povestea”, un film regizat de Cristian Radu Nema, premieră în 16 octombrie


     Premiera de gală a filmului „PHOENIX - Povestea", va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti, în data de 16 octombrie 2022, cu participarea extraordinară a membrilor fondatori Nicu Covaci și Mony      Bordeianu, precum și a lui Mircea Baniciu, alături de alți membri ai formulei consacrate și actuale.
Regizat de cineastul Cristian Radu Nema, filmul spune povestea trupei, așa cum am trăit-o cu toții și transpune cinematografic, la aniversarea a 60 de ani, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix.
Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.
      „Toți cei care au venit în Phoenix s-au identificat cu mesajul clar al Phoenix-ului, din convingere și talent. Au fost și oameni sensibili, de aceea au putut să transmită energie și să creeze fenomenul de rezonanță. Este fenomenul decisiv: rezonanța între noi și public. Asta înseamnă că mesajul a fost transmis corect. Cristian și întreaga echipă au făcut niște eforturi extraordinare pentru a putea realiza acest film. Scopul definitiv și decisiv al formației este de a încuraja lupta pentru bine. Iar acest film reușește să transmită acest lucru”, a precizat liderul trupei Phoenix, Nicolae Covaci.
     Producția se bucură de sprijinul necondiționat al regizorului Ioan Cărmăzan, Președinte UARF, precum și al regizorului Dan Chișu, care au oferit cu generozitate imaginile de arhivă din perioade importante ale trupei. Actorul Rareș Andrici are rolul de narator al filmului. Alături de proiect sunt artistul scenograf Oana Cocea, istoricul muzicii rock Doru Rocker Ionescu, Palatul Național al Copiilor București și UPFAR-ARGOA – Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România.
Biletele sunt limitate și pot fi cumpărate de pe www.iabilet.ro și de la Sala Palatului. Acces public: orele 18:00.
Detalii: facebook
(17.09.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristian radu nema, phoenix povestea film 2022, trupa phoenix 60 de ani

Opinii: