REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmParticipanții Aristoteles Workshop 2016


     Peste 80 de tineri din 22 de țări, printre care se numără Anglia, Franța, Germania, Turcia, India, Finlanda, Croația, Bosnia, Ungaria, Grecia, Georgia, Italia s-au înscris pentru ediția a XI a a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop, care se desfășoară cu sprijinul Fundației Baia Mare 2021, oras candidat pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, si al Centrului Național al Cinematografiei, și care va avea loc între 23 august și 24 septembrie, în Șurdești, Maramureș.
     Cei 12 participanți selectați pentru ediția de anul acesta a Aristoteles Workshop, provin din Romania, Bosnia, Italia, Finlanda, Anglia si Germania și au fost selectați de Cristina Hoffman si Dan Nuțu.
     Ei vor fi grupaţi în patru echipe mixte a câte trei studenți – un regizor, un operator și un monteur – și vor avea la dispoziţie patru săptămâni pentru realizarea unui documentar, de la găsirea subiectului, la filmare și post-producție. Echipa câștigătoare va primi un premiu în valoare de 2000 de euro, acordat în ultimii patru ani de către firma Farmexim.
     Participanții la această ediție sunt: Alexandru Badea (România), Dragoș Hanciu (România), Sakari Suuronen (Finlanda) și Liliana Constantin (Anglia) (regizori), Ivan Koroman (Bosnia), Piero di Silverio (Italia), Ileana Szasz (România) și Diana Rusu (România, Anglia) (directori de imagine), Delia Oniga (România), Ruxandra Pintilie (România), Maria Bălănean (România, Germania) și Maria Cracana (România) (editori video).
     Experții și tutorii care îi vor îndruma pe studenții ediției de anul acesta vor fi Thierry Garrel, Nino Kirtadze, Tania Rakhmanova si John Appel.
     Detalii: aworkshop.org // facebook
(03.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles workshop 2016, atelier de film documentar, dan nutu, participanti

Opinii: