REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Aristoteles Workshop 2016 așteaptă înscrieri până pe 20 iulie


     Ediţia a unsprezecea a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop 2016 se va desfăşura în satul Șurdești din Maramureș, în perioada 23 august-24 septembrie 2016. Perioada de înscrieri se încheie pe 20 iulie.
     După patru ani petrecuți în Transilvania și cinci ani în Bucovina, Aristoteles Workshop se mută în Maramureș, în Șurdești, unde va fi centrul logistic al workshopului, loc devenit cunoscut datorită bisericii de lemn din secolul 18, aflată în patrimoniul UNESCO.
Aristoteles Workshop este dedicat tinerilor din întreaga Europă, cu experienţă în domeniul regie, imagine și montaj, fiind un atelier anual de film documentar în care profesioniști ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului documentar. Programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaști. Grupaţi în patru echipe a câte trei participanți internaționali – un regizor, un operator și un monteur - ei au la dispoziţie 30 de zile pentru a finaliza un film documentar de maximum 30 de minute. Evaluarea proiectelor va fi realizată în fața unui juriu format din profesioniști internaționali la sfârșitul workshopului.
     Editia a 11-a îl are ca principal expert pe documentaristul francez Thierry Garrel, care timp de peste 20 de ani a fost șef al departamentului de film documentar al canalului ARTE France și șef al departamentului de Documentare și Arhivă la Institutul Național al Audiovizualului (INA).
     Atelierul este produs de actorul Dan Nuțu, care a montat documentare originale BBC pentru piața americană. Întors în România, în 2006 a înființat Aristoteles Workshop împreună cu Cristina Hoffman.
     Detalii: aworkshop.org // facebook
(13.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles workshop 2016, dan nutu, inscrieri atelier film documentar, thierry garrel

Opinii: