REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDouă scurtmetraje românești la Cannes 2016


     Festivalul de la Cannes a anunțat titlurile din Competiția de scurtmetraj, precum și Selecția Cinéfondation de anul acesta.

     Așadar, în Competiția oficială pentru scurtmetraj a fost selecționat 4:15 p.m. Sfârșitul lumii, regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Sarga, în timp ce la Cinéfondation participă Alexandru Badea cu filmul Toate fluviile curg în mare (UNATC „I.L. Caragiale”).
     Selecția Cinéfondation face parte din Selecția oficială și include 15 filme de scurt și mediumetraj produse în cadrul școlilor de film din întreaga lume, trei dintre acestea fiind premiate la sfârșitul festivalului.
     Operatorul celor două scurtmetraje este Tudor Platon, nominalizat la Premiul "Tânără Speranță" la Premiile Gopo 2016. În 2014, la Festivalul de Film Victoria, ne-a povestit într-un scurt interviu cum a realizat imaginea documentarului City Tour, iar în 2015 la TIFF ne-a vorbit despre cum a lucrat la scurtmetrajul In the house, într-un material care poate fi accesat aici.
     Detalii: Festival-Cannes.fr

 Galerie Foto

Cuvinte cheie: 4:15 p.m. sfârșitul lumii film, cannes 2016, cinefondation selection, scurtmetraje romanesti, short film cannes, toate fluviile curg în mare film

Opinii: