REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Nu mă atinge-mă”, regizat de Adina Pintilie, selectat la Berlinale 2018


     Nu mă atinge-mă / Touch Me Not, lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie, a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2018.
     Filmul este prima parte a unui viitor proiect de artă multi-platform, susținut printre altele de Centrul Pompidou din Paris, de Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul de Artă Modernă din Varșovia și Centrul de Artă Spinnerei Leipzig.
     Explorând, dincolo de tabuuri, rolul esențial pe care intimitatea îl joacă în dezvoltarea umană, Nu mă atinge-mă își propune să deschidă noi perspective, să educe, să promoveze toleranța și libertatea de expresie, să creeze un spațiu de (auto-)reflectare, provocând privitorul să își reevalueze propriile idei cu privire la intimitate.
     Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 și 2017, cu o distribuție mixtă de actori profesioniști și persoane reale, lungmetrajul reunește oameni din întreaga Europă: Laura Benson(Anglia/Franța), Tomas Lemarquis (Islanda/Franța), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Anglia/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria) și Dirk Lange (Germania).
     Premiera de gală va avea loc la Berlin și vor exista transmisiuni live de pe covorul roșu, unde delegația română se va deplasa cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Berlin.
     Detalii: www.manekinofilm.ro
(16.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, festivalul de film berlin 2018, nu ma atinge-ma film, touch me not film

Opinii: