REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMircea Diaconu, prezent la deschiderea Festivalului Serile Filmului Românesc de la Iași


     Cea de-a VII-a ediție a Serilor Filmului Românesc de la Iași s-a deschis aseară, 4 mai, la Atrium Palas, în prezența actorului Mircea Diaconu, căruia festivalul îi dedică o retrospectivă.
     Tot aseară a avut loc și lansarea expoziției Arhivei Fotografice AGERPRES, care va rămâne la Atrium Palas până pe 8 mai. Expoziția cuprinde și momente importante din viața actorului Mircea Diaconu, precum și momente istorice ale Iașului vechi.
     Despre importanța promovării filmului românesc a vorbit și Mircea Diaconu: „Această inițiativă a studenților jurnaliști este absolut remarcabilă, pentru că pune pe masă valorile care ne reprezintă. În zilele de ‪festival, o să încerc să fac ce fac de mult: iarna viscolul ascult. O să urmărim împreună filme, pentru că în spatele lor e muncă, viață, suferințe, depozit de emoție uriaș”. Actorul a mai fost prezent și la vizionarea filmului Asfalt Tangou, care a împlinit 20 de ani de la lansare, și a vorbit ulterior cu publicul prezent.
     De asemenea, au mai fost lansate expozițiile: „SFR în imagini (Galeriile La Gard, Copou, deschisă până pe 7 mai), IN MEMORIAM Ana Maria Ungureanu – „Nordevară” (Foaierul Casei de Cultură a Studenților, deschisă până pe 8 mai, expoziție cu donație) și „Arta filmului” de Ion Bârlădeanu (Muzeul Unirii, deschisă până 22 mai).
     Între 4 și 8 mai, Serile Filmului Românesc aduc la Iași producții românești recente, de ficțiune și documentare, precum și alte evenimente speciale.
     Detalii: Festivalsfr.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentare romanesti, festival de film iasi, mircea diaconu, serile filmului romanesc 2016

Opinii: