REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Marius Leftărache, Premiul UCIN pentru Cea mai bună muzică cu ”Un pas în urma serafimilor”


     Când am vizitat Avanpost Studio, un hub pentru post-procesare, cum îl numește, Marius Leftărache ne-a povestit și câte ceva despre pasiunea lui pentru muzică și prelucrarea sunetului pentru film.
     A primit, în 2018, Premiul UCIN pentru Cea mai bună muzică originală, compusă pentru Un pas în urma serafimilor, dar mai are unul pentru Cel mai bun sunet din 2011, cu Bună! Ce faci?. Mai are Premiul Gopo pentru Cel mai bun sunet - Closer to the Moon, pe care îl împarte cu colegii Florin Tăbăcaru și Alexandru Dumitru. Pentru Cel ales, a fost recompensat cu Premiul pentru muzică originală la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood. Dacă te uiți pe filmografia lui, ai zice că are multe zeci de ani de muncă. Mai presus de orice, este creativ și dedicat, pasionat de muzică și sunet, cu reputație de profesionist.
     Colaborarea cu regizorul Daniel Sandu la crearea muzicii pentru Un pas în urma serafimilor a fost de bun augur pentru amândoi. Atent la detalii și sensuri, Marius Leftărache este un artist cu viziune.
     
     Acum lucrează la muzica unui film albanez, A Shelter Among the Clouds, regizat de Robert Budina. Este a doua colaborare, prima fiind la Agon. Filmul este co-produs de Cristian Nicolescu, iar Marius Panduru semnează imaginea. Pentru acest proiect, Leftărache are un concept sofisticat, cu motive orientale și tratare modernă.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
(26.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: avanpost studio, marius leftarache, premiul ucin pentru muzica 2018, un pas in urma serafimilor film

Opinii: