REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Live”, de Vlad Păunescu


     Vlad Păunescu debutează, ca regizor, cu Live (Live with Ema/Regina Directului, titlu de lucru), povestea unei femei ambiţioase din showbiz. Televiziunea este una dintre căile actuale de acces rapid la putere, pe care eroina ştie să o folosească. Acţiunea se petrece în două planuri, prezent şi trecut.

Director de imagine perfecţionist, premiat pentru Concurs, Domnişoara Aurica sau Cei care plătesc cu viaţa, Vlad Păunescu a înfiinţat Studiourile Castel Film, unul dintre cele mai cunoscute din Europa de Est. Acum schimbă iar direcţia şi debutează ca regizor. A rescris scenariul iniţial, semnat de Mihai Mănescu, împreună cu soţia Oana Păunescu (Casa de design Dada), care este şi scenograful filmului pentru costume. Adrian Lustig, autorul primei variante de scenariu, i-a cedat ideea, datorită schimbării majore a poveştii. 
Din distribuţie fac parte Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Adrian Titieni. Director de imagine este Adrian Silişteanu, iar scenograf decoruri este Călin Papură
Live with Ema este produs de Castel Film, în acelaşi regim ca filmele americane pe care le realizează de mulţi ani. Filmările au început din 14 aprilie 2014, în 25 de locaţii. Proiectul are finanţare CNC, în valoare de 216.551 euro, de la sesiunea din noiembrie 2011. 
Noi am filmat o zi de lucru în studiourile de la TVR. 
Imagine: Iulia Voicu

Cuvinte cheie: castel film, live film, making of live, oana paunescu, rodica lazar, vlad paunescu

Opinii: