REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Inimi cicatrizate”, proiecții la festivaluri internaționale în octombrie


     Inimi cicatrizate, câștigător al Premiului Special al Juriului și al Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, va fi proiectat luna viitoare în Europa, Asia și America de Nord.
     Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu JudeInimi cicatrizate, o adaptare liberă după opera literară a lui M. Blecher, va fi proiectat în programul „Panorama Contemporary Cinema” din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Vancouver (29 septembrie - 14 octombrie 2016). Filmul va avea premiera nord-americană pe 10 octombrie, la ora locală 20:45.
     În luna octombrie, filmul va fi proiectat la Hamburg Filmfest în competiția oficială (4 octombrie), la Warsaw International Film Festival (pe 7 și 8 octombrie), la BFI London Film Festival (în secțiunea „Dare, pe 14 și 16 octombrie) și la CinEast Luxembourg, the Central and Eastern European Film Festival (pe 22 octombrie)
     Tot în octombrie, Inimi cicatrizate ajunge și în Asia, mai exact în Coreea de Sud, în cadrul Busan International Film Festival. Lungmetrajul a fost inclus în secțiunea „World Cinema” și este programat pe 8, 11 și 14 octombrie.
     Inimi cicatrizate va avea premiera în cinematografele din România, pe 18 noiembrie 2016, pelicula fiind distribuită de microFILM.
     Detalii: facebook
(23.09.2016)

Cuvinte cheie: inimi cicatrizate film, max blecher, radu jude

Opinii: