REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Inimi cicatrizate” intră în cinematografe din 18 noiembrie


     Inimi cicatrizate (regia Radu Jude), câștigător al Premiului Special al Juriului dar și Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, va avea premiera în cinematografele din România, pe 18 noiembrie 2016, distribuit de microFILM.
     Filmul a avut premiera mondială la festivalul de la Locarno, unde a fost primit bine de critica internațională, și are premiera regională în competiția Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo (12-20 august 2016). Actorii Lucian Teodor Rus și Ilinca Hărnuț vor fi prezenți pe covorul roșu din capitala Bosniei Herțegovina pe 19 august, de la ora locală 20.00.
     Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.
     Inimi cicatrizate este o adaptare liberă a textelor autobiografice ale scriitorului M. Blecher, acțiunea având loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.
     Detalii: Facebook
(18.08.2016)

Cuvinte cheie: inimi cicatrizate film, m. blecher, premiera romaneasca, radu jude

Opinii: