REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Inimi cicatrizate” – premieră mondială pe 7 august, la Locarno


     Inimi cicatrizate, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială luna viitoare în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno.
     Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului festival din Elveția, iar proiecția de gală este programată pe 7 august, de la ora locală 16.30, la Auditorium FEVI.
     Următoarele proiecții sunt pe 8 august, la ora 23.15 (La Sala), și pe 9 august, de la ora 11.00, la Pala Video.
     Proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului Radu Jude, actorilor Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuț, monteurului Cătălin Cristuțiu, sound designer-ului Dana Bunescu, producătorului Ada Solomon.
     Prezența delegației române la Locarno este susținută de Institutul Cultural Român și de Centrul Național al Cinematografiei.
     Acțiunea filmului are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.
     Inimi cicatrizate este o producție Hi Film în co-producție cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu BORD CADRE FILMS (Elveția), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.
     Detalii: Facebook
 

 
(29.07.2016)

Cuvinte cheie: ada solomon, inimi cicatrizate film, locarno film festival 2016, max blecher, radu jude, scarred hearts film

Opinii: