REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEthan Hawke, invitat la AIFF 2017


     Pe 19, 20 şi 21 septembrie, la CinemaPRO, American Independent Film Festival pregăteşte trei întâlniri cu actorul Ethan Hawke, invitat special al Festivalului. Pe 19 septembrie, începând cu ora 21.00, Ethan Hawke va introduce filmul Born to Be Blue, care va fi prezentat în premieră în România și proiecție unică. Actorul joacă rolul celebrului trompetist și muzician Chet Baker, devenit o legendă a jazz-ului în anii `50.
     Pe 20 septembrie, cinefilii din Bucureşti au programată o a doua întâlnire cu Ethan Hawke, la începutul filmului Boyhood, de Richard Linklater, o producţie filmată timp de 12 ani cu aceeaşi distribuţie. Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015, Boyhood este o poveste revoluţionară despre creştere şi maturizare, văzută prin ochii unui copil pe nume Mason care creşte literalmente pe ecran.
     Cea de-a treia întâlnire cu Ethan Hawke va marca închiderea acestei ediţii a American Independent Film Festival. Astfel, pe 21 septembrie actorul va susţine un Q&A la finalul proiecţiei Before the Devil Knows You’re Dead, în regia lui Sidney Lumet, programat la Cinema PRO, de la ora 19.00. Discuţia va fi moderată de criticul de film Irina Margareta Nistor.
     American Independent Film Festival a debutat la Bucureşti cu filme prezentate în premieră, întâlniri cu actori şi sesiuni de Q&A. Festivalul a fost deschis de regizorul Barry Jenkins, care a răspuns la întrebările publicului la proiecţia filmului Moonlight, în cadrul unei intervenţii live prin Skype. Şi mai aproape de public au fost actorii John C. Reilly şi Joaquin Phoenix, care au dialogat cu publicul pe 16 septembrie, la București.
     Detalii: filmedefestival.ro
(18.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aiff 2017, american independent film festival, ethan hawke, joaquin pheonix, john c. reilly

Opinii: