REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEthan Hawke, invitat la American Independent Film Festival


     De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, Ethan Hawke este invitatul special al primei ediții American Independent Film Festival, care are loc între 15 și 21 septembrie 2017, la Cinema PRO și Cinemateca Eforie din București.
     Actorul va dialoga cu publicul din capitală, pe 21 septembrie, la Cinema PRO, la finalul proiecției speciale a filmului Before the Devil Knows You’re Dead, în regia lui Sydney Lumet.
     Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri. Prima ediţie American Independent Film Festival include proiecţii de film, discuții cu invitaţi speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke. În cadrul acestei secțiuni, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului - Maudie (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, în care Hawke joacă alături de Sally Hawkins, și Born to Be Blue (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker. Secțiunea va fi completată de celebrele Boyhood, de Richard Linklater – Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015, și Before Midnight, în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat).
     American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB, susținut de Catena, și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Camerei de Comerț Americană în România – AmCham România, TAP AIR Portugal. 
     Detalii: www.filmedefestival.ro // facebook
(01.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival, asociatia cinemascop, ethan hawke, festival de film american bucuresti

Opinii: