REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Emil”, de Andrei Gruzsniczki, prezentat la Glocal in Progress


     Glocal in Progress este o secțiune dedicată filmelor aflate în etapa de post-producție, din cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian. Ajuns la cea de-a treia ediție, programul include trei filme care vor fi proiectate pentru profesioniști din industrie (producători, distribuitori, agenți de vânzare, programatori ș.a.), care pot contribui la finalizarea sau distribuția internațională.
     Emil, noul proiect al regizorului Andrei Gruzsniczki, este produs de AVVA MMIX STUDIO, HAI HUI ENTERTAINMENT. Emil, un bătrân care nu crede în fantome, și prietenul său, Titi, trăiesc într-un cătun îndepărtat, care ar putea fi raiul pe pământ și unde nimic neobișnuit nu se întâmplă. Povestea începe la parastasul de 40 de zile de la moartea Smarandei, soția lui Emil. Pe măsură ce timpul trece, Emil observă că Titi începe să arate ca și cum zilele i-ar fi numărate. Motivul este că după 40 de zile de la moartea sa, Smaranda îl bântuie pe Titi, care îi fusese amant. Povestea folosește umor negru și mister pentru a vorbi despre efortul pe care trebui să-l depunem pentru a accepta prietenia sau iubirea altora.
     Ediția de anul acesta a Glocal in Progress are loc între 23-25 septembrie, iar obiectivul programului este să crească vizibilitatea proiectelor cinematografice realizate în limbi europene mai puțin cunoscute. În anii trecuți, în această secțiune a fost selectat și Un om la locul lui (regia Hadrian Marcu).
     Detalii: San Sebastian Film Festival
 

 
(24.09.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei gruzsniczki, emil film, glocal in progress, san sebastian film festival 2019

Opinii: