REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme românești la Festivalul de la Istanbul


     Șapte scurtmetraje românești au fost selecționate la Festivalul Internațional de Filme de Scurtmetraj de la Istanbul, care se desfășoară între 14 și 21 decembrie 2016.
     Invitat în cadrul festivalului, din partea României, va fi regizorul Bogdan Mureșanu, cel care semnează scurt metrajul SPID. El va fi prezent la Istanbul în perioada 17-19 decembrie 2016. Astfel, regizorul Bogdan Mureșanu va participa la o serie de Q&A în cadrul festivalului și va avea programate, de către organizator, câteva întâlniri cu regizori de scurtmetraj sau actori internaționali. Scenariul filmului său a obținut premiul HBO în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, TIFF, pentru cel mai bun scenariu.
     În 2016 intră în competiție peste 1600 de producții cu reprezentanți din Austria, Franța, Spania, Italia, Suedia, Belgia, Elveția, Rusia, Anglia, Iran, Germania, Polonia, Palestina, Grecia, Slovenia, Macedonia, Portugalia și din țara gazdă, Turcia.  Festivalul se va desfășura în cele mai importante centre culturale din Istanbul, care au condiții propice pentru difuzarea și găzduirea unui astfel de eveniment.
     Scurtmetrajele românești propuse de ICR Istanbul sunt: O faptă bună (regia Andrei Gruzsniczki), Plan B (regia Simona Sava), Nu există-n lumea asta (regia Andreea Vălean), Prăjitorul de pâine (regia Cristian Pop), SPID (regia Bogdan Mureșanu), Black Friday (regia Roxana Stroe) și Meda (regia Emanuel Pârvu).
     Detalii: www.icr.ro
(25.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andreea valean, andrei gruzsniczki, festival de scurtmetraj istanbul, institutul cultural roman istanbul, scurtmetraje romanesti

Opinii: