REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDivan Film Festival a ajuns la finalul celei de-a șasea ediții


     Între 21 și 30 august a avut loc cea de-a șasea ediție a Festivalului de Film Divan, la Craiova și la Portul Cultural Cetate.
     Tema din acest an a fost „Drumuri și răspântii”, programul a cuprins 52 de filme balcanice, o piesă de teatru, 5 concerte și 2 spectacole culinare.
     Printre invitații acestei ediții au fost actorii Dan Nuțu și George Mihăiță, prezenți la proiecția aniversară a filmului Ilustrate cu flori de câmp, regizorii Oana Giurgiu (Aliyah DaDa), Andreea Vălean (Nu există-n lumea asta), Andrei Răuțu (Ela, panda și madam), Antonia Milcheva (Linda și Ginka), Athanasios Bourliaskos (Revelația bestiei) și Sinișa Dragin (Pădurea), precum și actorul grec Andreas Konstantinou (Mica Anglie).
     În cadrul simpozionului anual, moderat de Lydia Papadimitrou, profesor universitar la Universitatea John Moores din Liverpool, și de selecționerul festivalului, Marian Țuțui, a fost lansat volumul „Eroi și antieroi din Balcani”, care cuprinde concluziile conferinței de anul trecut.
     Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova şi Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, CNC şi ICR și UCIN.
     Detalii: Divan Film Festival


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aliyah dada documentar, andreea valean, divanul degustatorilor de film si arta culinara 2015, divanul din portul cetate, oana giurgiu

Opinii: