Laura, o tânără, îndrăgostită de un bărbat însurat, recurge la serviciile unei moaşe din provincie pentru a scăpa de o sarcină nedorită. Acolo se împrieteneşte cu Irina, fiica moaşei, care va asista îngrozită la agonia şi moartea Laurei în urma "intervenţiei". Copleşită de o vinovăţie care nu-i aparţinea, Irina se sinucide." /> Aarc.ro - Ilustrate cu flori de câmp (1974)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmIlustrate cu flori de câmp (1974)

Postcard with Wild Flowers


95 min. - Dramă - AG - 03.02.1975


Sinopsis :

Laura, o tânără, îndrăgostită de un bărbat însurat, recurge la serviciile unei moaşe din provincie pentru a scăpa de o sarcină nedorită. Acolo se împrieteneşte cu Irina, fiica moaşei, care va asista îngrozită la agonia şi moartea Laurei în urma "intervenţiei". Copleşită de o vinovăţie care nu-i aparţinea, Irina se sinucide.

Regie: Andrei Blaier

Scenariu: Andrei Blaier

Actori Principali: Carmen Galin, Draga Olteanu-Matei, Eliza Petrăchescu, Elena Albu


Galerie foto
Distribuție

Carmen Galin Laura
Draga Olteanu-Matei Moaşa
Eliza Petrăchescu Intermediara
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Trei

Date de producție

Filmări în perioada iunie – august 1974. Cheltuieli de producție 2.762.000 lei.
Ecran normal, color, 2590 m.

Distribuitori

Româniafilm

Festivaluri

  1. 1975 - ACIN - Premiile pentru regie, interpretare feminină (Draga Olteanu-Matei), masculină (Gheorghe Dinică), costume.

Subiect

Laura se află într-o situaţie disperată: se iubeşte cu un bărbat însurat cu care a rămas însărcinată şi care îi promite zadarnic că va divorţa. Pentru a scăpa de copil nu există decât o soluţie: avortul provocat. O cunoştinţă din provincie îi recomandă o moaşă care face asemenea servicii. Operaţia urmează să aibă loc chiar în casa acesteia unde Laura o cunoaşte pe Irina, fiica moaşei, o fată cam de aceeaşi vârstă cu ea. În ciuda încercărilor Irinei de a o convinge să renunţe, Laura se lasă pe mâna moaşei care, după ce îi provoacă avortul, pleacă la o nuntă. Starea Laurei se înrăutăţeşte galopant şi sub ochii îngroziţi ai Irinei, fata moare.