REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Dispozitiv 0068” și „Tatăl nostru”, la Żubroffka


     În perioada 2-6 decembrie 2015 a avut loc, la Białystok, cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Filme Scurte Żubroffka.
     În competiţia pentru cea mai bună producţie de scurtmetraj din cadrul secţiunii „Okno na wschód” („Fereastră către răsărit”) au fost selectate două filme româneşti: Dispozitiv 0068, regia Radu Bărbulescu (2015), şi Tatăl nostru, regia Sergiu Lupşe (2014). Filmele româneşti au fost proiectate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia, care a susţinut participarea regizorilor români la Festival pentru sesiunile de discuții cu publicul.
     Żubroffka IFF de la Białystok pune accent pe diversitatea atât de caracteristică a regiunii Podlaskie, fiind unul dintre cele mai mari proiecte cinematografice din estul Poloniei. În cadrul secţiunilor „Okno na wschód” („Fereastră către răsărit”) şi „Cały ten świat” („Întreaga lume”) sunt prezentate cele mai interesante filme scurte realizate în afara graniţelor Poloniei.
     Detalii: Institutul Cultural Român


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dispozitiv 0068 film, festivalului internaţional de filme scurte żubroffka, institutul cultural roman viena, scurtmetraje românești, tatăl nostru film

Opinii: