REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDaKINO 2019 anunță primele titluri din program


     Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO, primul Festival Internațional de Film din România se va desfășura în perioada 7-10 martie la Cinema Muzeul Țăranului.
     Programul competițional este alcătuit din 18 filme de scurtmetraj, ficțiune și animație,  produse în 14 țări din diferite colțuri ale lumii, selectate și anul acesta de criticii de film Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu și George Mihalcea. Trei scurtmetraje sunt semnate de regizori români: 8 (regia Mihai Pîrcălabu), Liniște (regia Alex Iureș) și Monstrul (regia Laura Pop). 
     Juriul DaKINO 2019 este prezidat de Mary Kate O'Flanagan, scenaristă, consultant de scenarii și profesor de scenaristică din Irlanda, căreia i se alătură producătorul Anamaria Antoci, actrița Diana Cavallioti, Nuno Rodrigues, curator și programator al Festivalului de Film Curtas Vila do Conde, Portugalia și Bogdan Mureșanu, scenarist și regizor de film, recent premiat la Festivalul Internațional de Scurtmetraje de la Clermont-Ferrand.
     Juriul va acorda duminică, 10 martie, în cadrul Galei de Închidere a evenimentului, Trofeul DaKINO 2019 pentru Cel mai bun scurtmetraj, Premiul pentru Cea mai bună regie și Premiul pentru Cel mai bun scenariu, precum și Premii speciale ale Juriului. În cadrul aceleiași gale, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul Publicului.
     Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro, atât pentru Competiția de Scurtmetraj, cât și pentru alte titluri din lineup-ul Festivalului: If Beale Street Coul Talk (regia Barry Jenkins), Stan & Ollie (regia John S. Baird) și On Her Shoulders (regia Alexandria Bombach) și Distanța dintre mine și mine (de Mona Nicoară și Dana Bunescu).
     DaKINO 2019 este organizat de Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Dacin Sara.
     Partenerii festivalului sunt Cinema Muzeul Țăranului, Cărturești, Forum Film, InterComFilm, RoImage, Cine Europa, Rollercoaster PR, Creatrix Fama, iCover.ro, Evergreen Concept, AjjaFilm, Hotel Ibis Gara de Nord, TNT România, Clubul Țăranului, Londohome, Restaurant DaDa, Silva, Vinarte, Eventbook.ro. Mașina oficială este BMW.
     Detalii: DaKINO 2019
(22.02.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dakino 2019, festival de film de scurtmetraj bucuresti, scurtmetraje romanesti

Opinii: