REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCorneliu Porumboiu, invitat la Centenarul Filmului Românesc de la Vaslui


     Centenarul Filmului Românesc (CFR) a ajuns la Vaslui (12-15 august) cu patru filme din cinematografia autohtonă. California Dreamin' (Nesfârșit) (regia Cristian Nemescu), A fost sau n-a fost (regia Corneliu Porumboiu), Felix și Otilia (regia Iulian Mihu) și O vară de neuitat (regia Lucian Pintilie) au adunat la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase” din Vaslui în jur de 300 de spectatori.
     Caravana Centenarului Filmului Românesc din cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui a început cu documentarul AGERPRES Marea Unire - România, la 100 de ani, continuând cu Felix și Otilia, realizat după celebrul roman „Enigma Otiliei”, în urmă cu 46 de ani, și California dreamin' (Nesfârșit).
     Corneliu Porumboiu a fost invitatul special al celei de-a treia seri de film românesc, la Vaslui, în orașul natal. „Mă bucur că se întâmplă acest festival aici, la Vaslui. Din păcate, în România s-a pierdut obișnuința asta de a merge la cinema și sper ca voi să continuați cu această inițiativă”, a spus regizorul.
     Corneliu Porumboiu a primit din partea Centenarului Filmului Românesc o distincție pentru contribuția adusă cinematografiei românești.
     Primarul Municipiului Vaslui a promis că în viitor va avea pe lista de priorități redeschiderea unui cinematograf de stat în localitate, la provocarea lansată de Irina-Margareta Nistor, ambasadorul cinematografic al CFR.
     Caravana Centenarului Filmului Românesc de la Vaslui s-a încheiat cu filmul O vară de neuitat.
     Detalii: www.100filme.ro
(17.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: a fost sau n-a fost film, centenarul filmului romanesc vaslui, corneliu porumboiu, irina margareta nistor

Opinii: