REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCele mai frumoase locuri din România, platou de filmare pentru trilogia “Egregora: Comoara pierdută”


     Modelul hollywoodian din Urzeala tronurilor sau Stăpânul inelelor îi inspiră pe cineaștii români. Regizorul Andrei Chiriac filmează în această perioadă trilogia Egregora: Comoara pierdută, un film plin de aventură și mister, despre comoara ascunsă a dacilor, lumi antice necunoscute, filosofii și religii de mult uitate. Producția se filmează în unele dintre cele mai frumoase și emblematice locuri din România. Din distribuție fac parte deocamdată actori precum Maia Morgenstern, Gelu Nițu, Ștefan Velniciuc și Daniel Nuță, dar regizorul promite și alte surprize. Pentru a putea fi finalizat la standarde înalte, filmul are nevoie de o finanțare de aproximativ zece milioane de euro.
     Filmările au început în 2018, iar în final vor fi 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei Lacul Bâlea. Regizorul Andrei Chiriac spune că va include în film toate locurile cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brașov, București etc., astfel încât filmul să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților României.
     „România este un izvor nesecat de legende, basme și povești. Din păcate, în ultimele decenii, poveștile și basmele au fost neglijate aproape în totalitate, iar generațiile tinere se orientează spre mituri, eroi și legende care aparțin altor culturi”, a adăugat regizorul Andrei Chiriac.
     Egregora este călătoria a nouă orfani care pornesc într-o aventură spectaculoasă, cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal. Pe acest "drum" al provocărilor, copiii vor întâlni tot felul de personaje: mentori, inamici și șarlatani. Unul dintre personajele care va apărea în film va fi celebrul domnitor Vlad Țepeș. La finalul călătoriei, copiii vor înțelege viața așa cum e, cu frumusețile și tristețile ei. Acțiunea este inspirată din istoria, miturile și legendele dacilor, transmise românilor peste generații.
     Andrei Chiriac este un regizor român, care a fost inițiat în lumea filmului în România, în 1992, la școala de cascadorie a lui Szobi Cseh, având câteva apariții în filme românești. A studiat cursuri de regie, scenaristică și film în America, la Școala de Arte Vizuale din New York. S-a întors în România ca student străin pentru a se perfecționa în regie de film la UNATC. Viziunea lui cinematografică este foarte apropiată de cea hollywoodiană. Este cunoscut publicului pentru filmul Istorii despre Vlad Voievod Drăculea (2015).
Detalii: PiArt Vision
(13.08.2020)

Cuvinte cheie: andrei chiriac, egregora: comoara pierdută, gelu nitu, maia morgenstern, ștefan velniciuc

Opinii: