REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAventurile celor trei protagoniști din „#selfie69”


     Cum se spune pe moldovenește: „Cine iubește, plătește?” Magi (Vlad Logigan), Brain (Alex Călin) și Mihai (Sali Levent) habar nu aveau de acest lucru înainte de începerea filmărilor la  #Selfie 69, regizat de Cristina Iacob.
     Acum, ei pot spune că au aflat cum se pronunță acest adevărat slogan neoficial al filmului de la temuta „Femeia Bilă”, cea mai tare mafioată-matroană „di pisti Prut”, interpretată de legendara Maia Morgenstern.
Magi este magicianul grupului. Își câștigă existența vânzând parfumuri. Pentru că nu-l face să pară prea masculin, îi ascunde acest lucru lui Roxi și o minte că face trucuri la grădiniță. Asta îi cam încurcă relația și viața. Ar face orice pentru iubita lui, mai puțin să șteargă apa de pe jos la baie și să schimbe litiera pisicii.
     Brain este creierul grupului, după cum sugerează porecla. Face totul foarte calculat, ordonat, corect și sincer, deci plictisitor. Este enervat de ideile proaste ale lui Mihai, care le piperează existența. Brain are un sistem pentru orice, inclusiv pentru dragoste. O iubește pe Ana, dar simte că relația trebuie să se dezvolte până ajung acolo. Preocupat mai mult cu studiile și pasiunea lui de a face racheta, nu își dă seama exact de ce se întâmplă pe lângă el. Se trezește într-o situație limită și face tot posibilul să ascundă adevărul de Ana și să readucă ordinea în grupul lui de prieteni.
     Mihai  este golanul grupului. Cocalar cu tupeu, se bagă în tot felul de afaceri, din care intră în belele. Ca un prieten adevărat, își bagă și prietenii cu el în încurcătură. Pe Mihai îl interesează distracția și afacerile, care de multe ori merg mână în mână, pentru că pe el îl distrează furatul și infracțiunile. Banul simplu e cel mai bun, acesta este motto-ul lui în viață. După ce se îndrăgostește de o prostituată, Mihai își arată latura sensibilă și cavalerismul de care nimeni nu îl bănuia.
     Cum scapă cei trei de mafia moldovenească, rămâne de văzut începând din 16 septembrie în cinematografele din toată țara, în #selfie69.
     Detalii: Facebook
(18.08.2016)

Cuvinte cheie: #selfie69 film, cristina iacob, maia morgenstern, premiera romaneasca

Opinii: