REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCeau, Cinema! – ”Festival de buzunar” la Timișoara


     Cea de-a patra ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! (20-23 iulie) are loc la Timişoara, desemnat Capitală Culturală Europeană 2021, şi Gottlob, prima localitate rurală cu cinematograf modernizat din România.

     Grădina de Vară „Capitol” a fost neîncăpătoare joi seară la deschiderea celei de-a patra ediții a festivalului Ceau, Cinema! din Timișoara. Aproape 700 de spectatori, un record de audiență la Ceau, Cinema!, au participat la gala de deschidere, prezentată de actorii Christine Cizmaș și Laurențiu Bănescu (6,9 pe Scara Richter), și la proiecția documentarului Planeta Petrila, în premieră la Timișoara. Regizorul Andrei Dăscălescu și protagoniștii documentarului său, artistul Ion Barbu și minerul Cătălin Cenușă, au discutat mai mult de o oră cu publicul după proiecție. Tot joi a avut loc, la Cinema Timiș, și proiecția primelor două filme din competiție: Mister Universo, de Tizza Covi și Rainer Frimmel, și Gloria, de Kristina Grozeva și Petar Valchanov.
     Secțiunea competițională continuă vineri cu alte două titluri – Vânătoare, de Alexandra Bălteanu, și Nici nu știi cât de mult te iubesc, de Pawel Lozinski. Sâmbătă vor fi proiectate ultimele două filme care concurează pentru Trofeul Ceau, Cinema! și pentru Premiul publicului – Ultimele lucruri, de Irene Dionisio, și Oameni care nu sunt eu, de Hadas Ben Aroya.
     Documentarul Ouăle lui Tarzan, de Alexandru Solomon, are o proiecție specială vineri, la ora 20, la Cinema Timiș, unde vor fi prezenți regizorul și producătoarea Ada Solomon. Ziua se va încheia la Grădina de Vară ”Capitol” cu proiecția fanteziei muzicale cu sirene Fiicele dansului, de regizoarea poloneză Agnieszka Smoczynska.
     Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală. Proiect realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Primăriei Municipiului Timişoara, Consiliului Local Timişoara şi Consiliului Judeţean Timiş.
Detalii:www.ceaucinema.ro // facebook

 
  

(21.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul ceau cinema 2017, ouale lui tarzan film, planeta petrila film, timisoara capitala culturala europeana 2021

Opinii: