REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCaravana filmului românesc ajunge la „Zilele Maramureşului”


     În perioada 8 – 13 mai 2018, va avea loc, la Baia Mare, a IV-a ediţie a „Zilelor Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”, manifestare organizată de către Consiliul Judeţean Maramureş, în cooperare cu instituţiile de cultură din subordine.
     Anul acesta, Consiliul Judeţean Maramureş iniţiază, odată cu acest eveniment, şi o amplă acţiune de promovare a judeţului Maramureş ca destinaţie turistică, sub denumirea „Haida, hai în Maramureş!”. Printre activităţile care vor fi derulate se numără: o conferinţă  dedicată Marii Uniri, la care sunt invitaţi  să  participe academicieni, profesori universitari, istorici (va avea loc la Biblioteca  Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare), un târg de promovare a zonei –      „Bun de Maramureş”, un simpozion internaţional de ceramică la care sunt invitaţi specialişti din ţară şi din străinătate.
     De asemenea, în cadrul „Zilelelor Maramureşului” are loc și prima ediţie a Maramureş Film Festival – eveniment dedicat vizionării celor mai reprezentative filme care au ca temă personaje şi locuri din Maramureş sau care au fost turnate în Maramureş.
     În acest context, Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul va prezenta, pentru prima dată aici, o serie de filme istorice dedicate Centenarului Marii Uniri, al căror subiect are legătură cu Maramureş.
     Spectatorii sunt invitaţi să vizioneze filme precum: Pintea (regia Mircea Moldovan), Ultima frontieră a morţii (regia Virgil Calotescu), Momentul adevărului (regia Andrei Blaier), Capcana mercenarilor şi Dacii, ambele în regia lui Sergiu Nicolaescu
     Filmele vor putea fi văzute la Teatrul de Vară din Baia Mare.
     Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
     În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc la aceeaşi oră, în incinta Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară.
     Detalii: www.asociatiacinecultura.ro // www.caravanafilm.ro
(04.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana filmului romanesc 2018, momentul adevarului film, pintea film, ultima frontiera a mortii film, zilele maramuresului

Opinii: