REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiecții „Ana, mon amour”. Diana Cavallioti a fost la Piatra Neamț


     Cel mai recent lungmetraj al lui Călin Peter Netzer,  Ana, mon amour, urmează să fie proiectat în mai multe orașe din țară în care filmul încă nu a fost distribuit.
     Primele proiecții vor avea loc la Satu Mare (9 mai), Carei (10 ai), Baia Mare (10 mai), Sighetu Marmației (11 mai), Cernavodă (19 mai), Arad (26 mai) și Petroșani, urmând să fie anunțate și restul orașelor în care va ajunge filmul.
     Ana, mon amour este adaptarea cinematografică a romanului „Luminița, mon amour” scris de Cezar Paul Bădescu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, când încep o relaţie de iubire care devine o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.
     Potrivit regizorului, filmul nu surpinde erodarea relaţiei lui Toma cu Ana, ci, mai degrabă, imposibilitatea de a construi în mod corespunzător o relaţie. „Ana, mon amour este o poveste despre încercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a văzut, ceea ce nu a spus, chiar şi ceea ce nu a gândit i-au format viaţa, spune Călin Peter Netzer.
     Rolurile principale sunt interpretate de către Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti. Din distribuție mai fac parte actorii Adrian Titieni, Vlad Ivanov, Carmen Tănase, Vasile Muraru, Tania Popa şi Igor Caras Romanov.
     Filmul este distribuit în România de Freeman Entertainment și a avut premiera națională pe 3 martie 2017.   
     Ana, mon amour a avut deja o serie de premiere de gală în mai multe orașe din țară, iar despre reacția publicului la evenimentul din Piatra Neamț ne-a povestit actrița Diana Cavallioti.
 

 
(03.05.2017)

Cuvinte cheie: ana, mon amour film, berlinale 2017, calin peter netzer, dana bunescu, diana cavallioti

Opinii: