REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Bilet de iertare”, debut regizoral pentru Alina Șerban


     Cunoscută în România ca inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom, Alina Șerban a reușit în decursul ultimilor 10 ani să aducă în atenția publicului povești despre experiențele romilor, din perspectivă romă. La aniversarea unui deceniu de carieră, are loc prima vizionare a filmului Bilet de iertare, scurtmetrajul care marchează debutul său regizoral.
     Filmul va putea fi urmărit într-o versiune First Cut luni, pe 11 noiembrie, de la ora 19:00, la Cinema Pro. Scenariului filmului este semnat de Alina Șerban și prezintă o poveste din perioada sclaviei romilor în Țările Române. Acțiunea se petrece în anul 1856 și urmărește povestea robului Dincă, un fiu iubit de două mame: mama sclavă și mama boieroaică. Producția filmului este realizată de Mobra Films și Asociația Untold Stories.
     Prezentarea scurtmetrajului va fi urmată de o proiecție specială Singură la nunta mea/ Seule a Mon Mariage, debutul Alinei Șerban ca protagonistă într-un film de lungmetraj. Filmul a avut premiera internațională la Festivalul Internațional de Film de la Cannes în 2018, în cadrul programului ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion). Pentru acest rol, Alina Șerban a fost distinsă cu Premiul Best Actress la Festivalul International du Film de Femmes de Salé.
     Scurtmetrajul Bilet de iertare este un proiect derulat de Asociația Untold Stories și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și co-finanțat de Guvernul României - Departamentul pentru Relații Interetnice.
     Detalii: facebook
(25.10.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina serban, bilet de iertare scurtmetraj, singura la nunta mea film

Opinii: