REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Between Revolutions”, de Vlad Petri, a câștigat Docu Talents Award la Sarajevo


     Documentarul Between Revolutions, realizat de Vlad Petri și produs de Monica Lăzurean Gorgan, a câștigat Docu Talents Award și Premiul de distribuție DAFilms în secțiunea Docu Talents de la Festivalul de Film de la Sarajevo.
     Juriul a recompensat cu Docu Talents Award două documentare realizate în Europa Centrală și de Est: cel realizat de Vlad Petri și Dad’s Lullaby, din Ucraina, realizat și produs de Lesia Diak.
Between Revolutions folosește imagini de arhivă pentru a reconstitui povestea a două studente, o româncă și o iraniancă, care devin prietene în timpul studiilor din România comunistă și trec prin tumultul revoluțiilor din țările lor. Monca Lăzurean Gorgan a prezentat filmul la Docu Talents from the East.
     Juriul și-a motivat premiul pentru Between Revolutions: „O adevărată coproducție internațională care folosește o metodă unică de citire a scrisorilor pentru a exprima o prietenie care supraviețuiește revoluțiilor, regimurilor și timpului însuși are relevanță pentru o lume care are nevoie astăzi de solidaritatea feminină la fel de mult ca întotdeauna.”
Detalii: variety.com
(17.08.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: between revolutions documentary, monica lazurean gorgan, vlad petri

Opinii: