REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAna Maria Vîjdea și “The Bed is Broken”


     Ana Maria Vîjdea este licențiată în Imagine de film la Facultatea de Film de la Cluj. În cadrul workshop-ului Aristoteles, a conceput și realizat imaginea pentru scurtmetrajul The Bed is broken, regizat de Raluca Răcean Gorgos.
     Filmul este un exercițiu observațional. Camera statică urmărește doi copii într-un spațiu părăsit, o fostă mină, devenit pentru aceștia atât locul de joacă, cât și locul din care procură fier pentru a-l vinde.  Scurtmetrajul urmărește cu răbdare limita fină dintre joacă și violență, ce reiese din relația celor doi băieți.

Ana Maria Vîjdea este interesată de zona de documentar și lucrează momentan la un film-jurnal. Materialul este filmat în timpul unei călătorii personale cu trenul prin țările orientale și surprinde întâlnirile sale cu oameni pe care nu-i cunoștea și cu care nici măcar nu putea comunica verbal, pentru că nu le știa limba. 

Cuvinte cheie: ana maria vijdea, aristoteles workshop, film jurnal, raluca răcean gorgos, the bed is broken, universitatea babes bolyai

Opinii: