REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlec Secăreanu în ”Tărâmul binecuvântat / God’s Own Country”, premieră în 17 noiembrie


     Filmul regizat de Francis Lee va fi lansat în România pe 17 noiembrie, iar din distribuția lui face parte actorul român Alec Secăreanu.
     Lansat și premiat la Sundance Film Festival, God's Own Country a devenit în scurt timp unul dintre cele mai discutate filme în presa internațională anul acesta, lucru datorat atât tematicii LGBT, cât și numărului impresionant de festivaluri unde a fost selectat și premiat: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFFCluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival.
     Tărâmul binecuvântat / God's Own Country este povestea de dragoste emoționantă, dar lipsită de sentimentalisme, dintre un tânărul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O'Connor) și muncitorul român Gheorghe (Alec Secăreanu). Johnny îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare, la ferma părinților săi din Yorkshire. Până într-o zi, când la fermă își face apariţia un zilier român, venit pentru sezonul mieilor. Între cei doi se dezvoltă o relaţie intensă.
     Alec Secăreanu, actorul român devenit celebru pentru rolul din Tărâmul binecuvântat / God's Own Country, a absolvit UNATC în 2007. În România a jucat într-o serie de scurtmetraje (Candy Crush, Mătăsari, My Name Is ..., etc), seriale tv și lungmetraje: Love Bus: Cinci povești de dragoste din București, Visul lui Adalbert. Castingul pentru Tărâmul binecuvântat / God's Own Country a durat 6 luni în România, iar regizorul Francis Lee a văzut peste 40 de actori români pentru acest rol, alegându-l pe Alec Secăreanu.
Tărâmul binecuvântat / God's Own Country este distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn. 
Detalii: facebook
(8.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alec secareanu, bad unicorn, francis lee, taramul binecuvantat film

Opinii: