REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmActivități Europa Creativă MEDIA la Cannes 2018


     Europa Creativă MEDIA organizează, la Festivalul de Film de la Cannes, o serie de evenimente care vor aborda teme diverse: dezvoltarea publicului, finanţare, coproducţie, distribuţie, dezvoltarea talentelor.
     European Film Forum s-a desfășurat în data de 14 mai, între orele 15-17, la Palais du Festival -Salon des Ambassadeurs, și a abordat tema colaborării la nivel european privind dezvoltarea publicului pentru operele audiovizuale europene. Dezbaterile au fost deschise de Mariya Gabriel, Comisar pentru Economie şi Societate Digitală, și au avut loc în cadrul a două paneluri: Parteneriat pentru o mai bună distribuţie și Networking pentru dezvoltarea publicului.
     Tot în data de 14 mai, Comisia Europeană a organizat și conferința „Be creative, talk to the bank!”, despre instrumente financiare pe care UE le pune la dispoziţia sectorului creativ, în special Facilitatea Financiară de Garantare a creditelor. 
     La standul Europa Creativă MEDIA (Village international, pavilion 119) se vor desfășura prezentări de proiecte europene finanțate de program iar reprezentanții birourilor Europa Creativă MEDIA vor oferi informații și asistență potențialilor aplicanți.
     Programul MEDIA / Europa Creativă – MEDIA al UE a susținut de 27 de ani cinematografia europeană în vederea îmbunătățirii operelor audiovizuale europene. Din 1991, 43 de filme care au primit suport MEDIA au câștigat premii importante la Festivalul de Film de la Cannes.
     Detalii: Media România
(15.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cannes 2018, europa creativa media, europa film forum cannes 2018

Opinii: