REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA început Aristoteles Workshop 2016


     Ediția a-XI-a a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop a început astăzi în Șurdești, Maramureș.
     12 participanți din Anglia, Bosnia, Italia, Finlanda și România au început cursurile cu expertul Thierry Garrel, fost director al departamentului de film documentar la ARTE France, cu peste 40 de ani de experiență în domeniu. Întrebat ce se va întâmpla în primele zile de workshop, Thierry Garrel spune: „Filmul documentar este arta secolului 21, despre asta este vorba.”
     „Baia Mare ne-a ales pe noi, iar acum îi ținem pumnii pentru Capitala Europeană 2021. Săptămâna trecută mă îndreptam spre locul acesta cu o întrebare imensă, nu știam ce o să iasă. Acum că am văzut studenții și l-am văzut și pe Thierry, care este pentru a șaptea oară alături de noi, venit tocmai din Vancouver, senzația e că grupul e bun, participanții sunt excelenți, iar lucrurile vor merge șnur,” spune producătorul Dan Nuțu.
     Începând de astăzi și până pe 24 septembrie, cei 12 participanți, împărțiți în patru echipe formate din câte un regizor, cameraman și editor, vor trece prin toate etapele realizării unui film documentar, de la concept, la filmare, montaj și prezentarea finală în fața unui juriu de profesioniști.
     Prima săptămână este una de teorie, la finalul ei urmând să fie decise echipele și subiectele care urmează să fie filmate. „Participanții trebuie să stea împreună și să reacționeze la proiectele celorlalți, așa se vor suda relațiile și se vor forma echipele,” mai spune expertul Thierry Garrel.
     Detalii: aworkshop.org // facebook
(24.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles workshop 2016, atelier de film documentar, baia mare capitala europeana, cristina hoffman, dan nutu

Opinii: