REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Bucharest International Dance Film Festival a deschis înscrierile


     Cea de-a doua ediție a celui mai plin de viață eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016.
     Anul acesta BIDFF va proiecta filme de dans (în competiție și în afara competiției), va organiza prezentări și conferințe ale artiștilor invitați, precum și o expoziție de instalații la Galeria Galateca.
     Competiția este dedicată filmelor de scurtmetraj (ficțiune, animație, documentare) și instalațiilor, oferind premii în valoare de 3000 de euro. În cadrul programului „off competition” vor fi proiectate filme de lungmetraj de ficțiune și documentare.
     În 2016 tema Bucharest International Dance Film Festival este corpul digital, fiind vizate lucrările video care dezbat dualitatea dintre esență și expresie în era comunicării digitale și a unei nesiguranțe constante.
     Astfel, organizatorii au dat startul înscrierilor în Competiția internațională de scurtmetraj pentru filme în care mișcarea surprinsă și transformată prin lentila aparatului de filmat prinde forma unor filme art house în care sensurile ne sunt arătate mai mult sau mai puțin codat, antrenând privitorul să intre într-un schimb de informație dinamic despre viața socială, politică, emoții puternice, peisaje naturale și urbane. „Încurajăm sincretismul și dialogul dintre dans și diversele genuri cinematografice de la cele narative, până la cele mai experimentale. Competiția se adresează filmelor de maxim 15 minute, produse în ultimii doi ani și care au o calitate minimă Full HD,” spune selecționerul festivalului, Simona Deaconescu.
     Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Dance și finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București și Primăria Capitalei, în cadrul programului „București - Orașul In-Vizibil”, având și sprijinul Forumului Cultural Austriac. Partenerul strategic al festivalului este Institutul Cultural Român, iar parteneri principali sunt Centrul Național al Dansului București și Galeria Galateca.
     Detalii: Înscriere film și expoziție // Regulament
(19.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bucharest international dance film festival 2016, film dans, inscrieri scurtmetraj, simona deaconescu

Opinii: