REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Câmp de maci (2020)

Poppy Field

81 min. - Dramă - N 15 -

Sinopsis : O zi din viața lui Cristi, un jandarm din București în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la  o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

Regie: Eugen Jebeleanu

Scenariu: Ioana Moraru

Actori Principali: Conrad Mericoffer, Radouan Leflahi, Alexandru Potocean


Galerie Foto:

  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)
  • Câmp de maci (2020)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Conrad Mericoffer Cristi
Radouan Leflahi Hadi
Alexandru Potocean Mircea
Vezi tot genericul

Producători

Icon Production
în coproducţie cu Motion Picture Management și Cutare Film
cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Publicis Groupe Media Bucharest, Media Investment Communication, Cinema City și MEDIA Programme – Creative Europe.

Date de producție

Filmat pe peliculă de 35mm.
Filmări în București, 16 zile.
Buget - 930.000 euro

Distribuitori

Patra Spanou Film.

Festivaluri, premii

  1. 2020 - Festivalul Internațional de Film Gijón - Cel mai bun actor (Conrad Mericoffer)
    2020 - Torino - Cel mai bun actor (Conrad Mericoffer)
    2021 - FIFF Namur - Le Bayard pentru cel mai bun debut regizoral
    2022 - Premiile Gopo - Cel mai bun debut (Eugen Jebeleanu) și Cel mai bun actor în rol secundar (Alexandru Potocean)
    2022 - UCIN - Premiul Special al Juriului & Cel mai bun actor în rol principal (Conrad Mericoffer) & Cel mai bun actor în rol secundar (Alexandru Potocean) & Cea mai bună coloană sonoră & Cea mai bună imagine

Subiect

Inspirat de evenimentele de la Cinema Muzeul Țăranului Român, din 2013, apoi din 2018, când proiecțiile filmelor 120 BMP și Soldații. Poveste din Ferentari au fost întrerupte de reprezentanții unei asociații care manifesta împotriva peliculelor pe tema homosexualității, scandalul necesitând intervenția Jandarmeriei. Distribuitorul filmului 120 BMP în România, Cristian Mungiu, a făcut declarații despre întâmplare

Trivia

  • Evenimentele de la Cinema MȚR au generat două scenarii, complet diferite: Jandarmul, de Dan Chișu, și Înăuntru, de Ioana Moraru.
  • Scenariul Înăuntru (titlu de lucru) este lucrarea de licență la Scenaristică pentru Ioana Moraru.
  • Lungmetraj de debut pentru regizorul Eugen Jebeleanu și scenarista Ioana Moraru. 
Eugen Jebeleanu despre film:
“Filmul este un act de rezistență în fața îngrădirii drepturilor omului și reprezintă un manifest pentru promovarea diversității în artă. Este o voce a unei minorități discriminate, printr-o poveste despre iubire, despre imposibilitatea iubirii și despre decizii. Premiera mondială la Tallinn, în capitala unei țări din fosta Uniune Sovietică, unde homosexualitatea a fost dezincriminată abia în 1992, este în sine un mesaj foarte puternic. Sper ca debutul meu în cinema să deschidă o conversație mai largă despre toleranță, acceptare și respect față de grupurile vulnerabile.”
„În povestea noastră, un film este oprit din cauza subiectului abordat, eveniment care a avut loc într-o sală de cinema din București. Astăzi, cinematografele din întreaga lume sunt în pericol de a fi închise din cauza crizei sanitare și, în aceste momente, trebuie să arătăm mai mult ca oricând că suntem responsabili pentru ceea ce propunem publicului. Este de o importanță majoră să aducem în sălile de cinema filme care să trezească spiritul civic al spectatorilor, să pună întrebări, să deschidă orizonturi și să emoționeze”.
 

Câmp de maci (2020) - Photo