Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



TIFF 2019 – Masă rotundă despre istoria comunicării cinematografice româno-chineze


     Unul dintre programele importante ale ediției 2019 a Festivalului Internațional de Film Transilvania a fost Focus China, în cadrul căruia au fost organizate mai multe manifestări – proiecții de film, o dezbatere despre istoria comunicării cinematografice româno-chineze, un cine-concert Zeița, precum și o expoziție de afișe chinezești ale unor filme românești care au fost distribuite în China și afișe românești ale filmelor chinezești care au rulat în România.
     Wang Yao lucrează ca selecționer la festivalurile de film din Beijing și Shanghai. Are o teză de doctorat despre filmul românesc și studiază noul val românesc de mai bine de 10 ani, fiind cercetător la Academia de Film din Beijing. Cu ocazia prezenței sale la TIFF, am vorbit cu Wang Yao despre colaborările actuale dintre cele două cinematografii și istoria popularității unor filme românești în China (unele fiind transformate în cine-romane și piese radiofonice).

     Dezbaterea „O scurtă istorie a comunicării cinematografice româno-chineze” a avut loc pe 6 iunie, la Casa TIFF, cu participarea criticilor de film Wang Yao, Dana DumaMarian Țuțui și  Mihai Fulger.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: dana duma, focus china tiff, marian tutui, mihai fulger, tiff 2019, wang yao

Comments: