Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismS-au încheiat filmările pentru „Otto Barbarul”, regizat de Ruxandra Ghițescu


     La finalul lunii aprilie s-au încheiat filmările pentru lungmetrajul Otto Barbarul, scris și regizat de Ruxandra Ghițescu și produs de Alien Film (Iuliana Tarnovețchi) în co-producție cu Polar Bear (Xavier Rombaut).
     Filmul urmărește povestea lui Otto, un adolescent de 17 ani, membru al unei trupe de punk din București, și felul în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale.
     Distribuția este alcătuită din Marc Titieni, la primul său rol principal, alături de Adrian Titieni, Costică Drăgănescu, Mihaela Sîrbu, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu și alții.
     Filmările au avut loc în București și au durat 24 de zile. Director de imagine este Ana Drăghici (Povestea unui pierde-vară, Două lozuri). Octavian Albu, cel care a inspirat personajul lui Otto, este regizorul muzical al producției.
     „Ne-am propus, prin intermediul limbajului cinematografic, să fim tot timpul aproape de Otto, de trăirile și emoțiile sale. Cea mai mare provocare este să trezim empatie față de un personaj criptic și dificil”, spune Ruxandra Ghițescu.
     Filmul a primit recent sprijin financiar pentru co-producție din partea Eurimages (2019), sprijin pentru dezvoltare din partea Centrul Național al Cinematografiei (2014 și 2015) și Creative Europe - MEDIA (2015), a participat în L’Atelier Cinefondation – Festival de Cannes (2017), a fost  selectat la Berlinale Script Station (2016), Cinelink Sarajevo (2016), Solace 23 (2015), Baltic Event Co-production Market (2015) și a primit premiul pentru dezvoltare oferit de Macedonian Film Agency la Cinelink (2016).
     Ruxandra Ghițescu este cunoscută publicului din România pentru scurtmetrajele Ana se întoarce (2016), Probleme de familie (2013) și Urban Groove (2011).
Alien Film este o companie de producție înființată în România în anul 2013 de Iuliana Tarnovețchi. căreia i s-a alăturat un an mai târziu Oana Prața. Din portofoliul casei de producție fac parte lungmetrajele Afacerea Est, Together Forever, With Open Arms, Brutus sau The Body Tree, alături de scurtmetrajele Dispozitiv 0068, Ana se întoarce.
     Compania are la activ numeroase producții internaționale pentru care a asigurat partea de servicii în România: producția americană See You Soon, serialul multipremiat Killing Eve, produs de Sid Gentle Films LTD pentru BBC America, lungmetrajele  Kursk, în regia lui Thomas Vinterberg, și Parquet, în regia lui Alexandr Mindadze.
(09.05.2019)

Tags: alien film, ana draghici, iuliana tarnovetchi, marc titieni, otto barbarul film, ruxandra ghitescu

Comments: